Попуњено 90 одсто капацитета у ковид-болници у Бијељини

Срна
Попуњено 90 одсто капацитета у ковид-болници у Бијељини

БИЈЕЉИНА - У ковид-болници у Бијељини попуњено је 90 одсто капацитета и стање је забрињавајуће, саопштено је након сједнице Кризног штаба Болнице "Свети Врачеви".

Тренутно је хоспитализовано 36 пацијената, од којих је један на респиратору, један на респираторној потпори, а 22 на кисеоничкој терапији.
Клиничка слика обољелих креће се од средње тешке до изузетно тешке.
У ковид-болницу јуче поподне примљено је још 12 болесника са пнеумонијом који имају средње тешку до тешку клинички слику, чиме је попуњеност капацитета достигла 90 одсто, што представља пораст од 20 одсто у односу на претходни дан.

- Јасно је да смо на граници исцрпљености капацитета, те да је неопходно брзо проширење постојећих - наводи се у саопштењу.

У ковид-болници јуче је стављен у функцију агрегат да би болесницима који су са тешком клиничком сликом била обезбијеђена континуирана респираторна подршака, а извршен је и технички сервис система који омогућава централно снабдијевање кисеоника обољелих од ковида-19.

- Ситуација у Бијељини пријети да постане драматична! Да бисмо избјегли катастрофалан сценарио, молимо, апелујемо и тражимо од Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина, здравствених установа које гравитирају ка Болници и грађана, да наша упозорења схвате крајње озбиљно и да примјењују обавезне мјере личне заштите - упозорава Кризни штаб Болнице.

У супротном, како наводе, тешко ће моћи да збрину и помогну свим потенцијалним пацијентима, који буду имали тешку клиничку слику.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана