Поново затворена једина месара и пољопривредна продавница у Сребреници

Срна
Поново затворена једина месара и пољопривредна продавница у Сребреници

Сребреница - Једина месара у Сребреници поново је затворена након непуна четири мјесеца од обнављања рада, а након три мјесеца рада затворена је и једина пољопривредна продавница у том мјесту.Средином прошлог мјесеца на излогу месаре појавио се натпис "на годишњем", а прије неколико дана натпис је уклоњен, али месара није наставила рад.

У надлежној општинској служби кажу да је на захтјев власника месара привремено прекинула рад на два мјесеца.

Приликом отварања месарске радње власник је изјавио да је добио позајмицу од 10.000 КМ од општине Сребреница за покретање рада и да та средства треба да врати без камате.

Неизвјесно је да ли ће месара наставити рад, који је прекинут у периоду када је ово мјесто најпосјећеније и има највише гостију у току године и Сребреничана из дијаспоре, који дио годишњег одмора проводе у родном мјесту.

Након рата у Сребреници су радиле три месаре, али је са одсељавањем становништва опадао промет и све три радње су затворене због економске неисплативости.

У Сребреници је послије три мјесеца прекинула рад и прва и једина пољопривредна продавница у овом мјесту.

Пољопривредна продавница братуначке фирме "Агро Дрина" затворена је и роба, намјештај и средства за рад исељени су из просторија у којима се продавница налазила.

Сребреничани коментаришу да се могло очекивати да ће ове радње бити затворене због малог броја потрошача и њихове слабе платежне моћи у овом мјесту, али и због високих цијена робе.

Већ три године у Сребреници не ради ни пекара па трговци набављају хљеб од више произвођача из Братунца, Зворника, Милића, Хан Пијеска и Власенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана