Поново смијењена три начелника у Бијељини

Љ. А.
Поново смијењена три начелника у Бијељини

Бијељина - Сједницу Скупштине града Бијељина јуче су обиљежиле поновне смјене и именовања начелника градских одјељења, те повратак опозиције у скупштинске клупе.

Скупштинска већина је упркос судским пресудама о повратку на радна мјеста смијенила начелника Одјељења за финансије Милорада Софренића, начелника Одјељења за друштвене дјелатности Славка Башића и начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Славишу Савића. На њихова мјеста поново су именовани вршиоци дужности Васо Арсеновић, Слободан Марковић и Мирослав Бобић.

Предсједник градског парламента Драган Ђурђевић истакао је да су смијењени начелници починили низ пропуста и криминалних радњи.

- Надзорни одбор града Бијељине уочио је низ пропуста у Софренићевом раду, као и бројне нерегуларности приликом исплате обавеза према добављачима - рекао је Ђурђевић.

Ово је прва сједница којој су присуствовали и одборници странака Савеза за промјене, као и одборник СДА, од када су у мају постали опозиција у локалном парламенту. Они су прије гласања о смјенама напустили сједницу, а предсједник Клуба одборника СДС-а Јован Гајић назвао је смјене незаконитим и најавио судске поступке против чланова скупштинске Комисије за избор и именовања. 

Софренић је казао да је поново ријеч о нерегуларним смјенама и да  се актуелна скупштинска већина оглушила о судске пресуде.

Слободан Петрић из СНСД-а оптужио је опозицију за опструкцију и подсјетио да је протеклих осам година СДС смјењивао у Бијељини, а тадашња опозиција није напуштала сједнице. Градоначелник Бијељине Мићо Мићић због смртног случаја у породици није присуствовао засједању Скупштине града, а сједница је прекинута како би одборници присуствовали сахрани. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана