Поново поломљене клупе уз шеталиште Губер

Срна
Поново поломљене клупе уз шеталиште Губер

СРЕБРЕНИЦА - Непознати вандали поломили су неколико клупа уз сребреничко шеталиште Губер, које су постављене у оквиру волонтерске акције “Клупа за Губер”.

Клупе су уништене прије неколико дана, а поломљени дијелови бачени у поток. Све је пријављено Полицијској станици у Сребреници, која трага за починиоцем овог вандализма.

Шеталиште од Сребренице до изворишта љековитих вода Губер дуго је два и по километра. Ту су клупе први пут постављене након што су грађани из овог мјеста и дијаспоре 2015. године издвојили средства, а група волонтера их направила и поставила. На свакој од њих била је плочица са именом донатора.

У акцији су учествовали грађани различитих националности који су на тај начин жељели да дају допринос да се уреди сребреничко излетиште, шеталиште и створе услови за рекреацију, одмор и дружење, те пошаље порука мира и толеранције.

Убрзо након постављања клупа 2015. године, вандали су уништили 12 од 21 клупе, али су волонтери одмах прикупили средства, те их обновили.

Према незваничним сазнањима, група активиста намјерава да на прољеће покрене трећу акцију “Клупа за Губер”, обнови поломљене и поставити још неколико нових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана