Помозимо Ненаду да има здраво дјетињство

А. Ј.
Помозимо Ненаду да има здраво дјетињство

Братунац - Велики број људи и предузећа јавио се породици Јокић из села Полом код Братунца како би помогли у лијечењу двогодишњег Ненада који хитно мора у Француску, али је потребно прикупити 51.300 евра.

Послије потресне приче о дјечаковој борби за живот бањалучка клиника "Свјетлост" позвала је редакцију "Гласа Српске" како би добила информације за уплату 500 КМ.

- Прича о овом храбром дјечаку нас је дубоко погодила. Желимо да допринесемо да мали Ненад има здраво и срећно дјетињство - рекли су у овој клиници.

Ненадов отац Миливоје истиче да су и њега звали многи људи и понудили помоћ.

- Звало ме је доста људи из РС, Србије и иностранства. Нама је добродошла свака марка и не питамо колико ко може дати, битно је само да скупимо новац да Ненад оде за Лил - каже дјечаков отац који је упутио захтјев за помоћ Фонду здравственог осигурања РС.

У Фонду кажу да су примили захтјев, али да им је достављена погрешна документација. Одмах је почело отклањање недостатака, па у Фонду здравства истичу да би већ данас могли кренути у процедуру за одобравање помоћи.

Ненад је првог дана живота подвргнут операцији будући да је рођен без једњака, а затим је оперисан још пет пута. Посљедњи пут оперисан је крајем прошле године у болници у француском граду Лил, али недавно је добио бактерију у крви, што је кулминирало сепсом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана