Помоћ за Милану Гајић у борби против лафорине болести

Срна
Помоћ за Милану Гајић у борби против лафорине болести

Бијељина - Град Бијељина уплатиће 500 КМ за помоћ породици Милене Гајић у борби против Лафорине болести, најавио је данас градоначелник Бијељине Мићо Мићић на пријему за ходочасника Мирка Мајкића.

Мајкић ходочасти од Бањалуке до манастира Острог како би подстакао људе да се укључе у акцију помоћи за Бањалучанку Милену Гајић, обољелу од Лафорине болести.


Мићић је рекао да ће лично издвојити 200 КМ за помоћ Мајкићу да настави свој пут.

"Грађани Семберије желе да помогну Милени Гајић да се заједничким снагама побиједи ова болест и да дјевојчица оздрави. Свјесни смо да је неопходно издвојити велика средства да би се исфинансирала истраживања за проналазак лијека за ову ријетку болест, а затим за лијечење", рекао је Мићић.

Мајкић је након пријема у Градској управи захвалио грађанима Семберије за срдачан пријем и позвао их да се укључе у ову хуману акцију.

Према његовим ријечима, власник Етно села "Станишићи" Борис Станишић обезбиједио му је смјештај за одмор наредна два дана.

Мирко Мајкић кренуо је на ходочасни пут 19. јуна из Бањалуке и од тада дневно пјешачи 40 километара.

Пут од Бањалуке до манастира Острог дуг је 700 километара и Мајкић планира да, уз повремени одмор, стигне на одредиште 6. јула.

Грађани позивом на број 1432 могу поклонити једну марку за помоћ Милани Гајић у борби против Лафорине болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана