Помоћ стигла и у далеку Африку: Хуманост младих Дубичана превазилази границе БиХ

ГС
Помоћ стигла и у далеку Африку: Хуманост младих Дубичана превазилази границе БиХ

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Удружење младих "Фокус" из Козарске Дубице, у оквиру пројекта "Добра дјела", током прошле године подијелило је 17.000 топлих оброка на кућну адресу 40 суграђана у стању социјалне потребе, рекао је Недим Кривдић, предсједник овог удружења.

Истиче да су списак корисника направили заједно са локалним Центром за социјални рад, а како каже, не гледајући на националну и вјерску припадност, преносе Независне.

"Од малих ногу сам волио помагати другима, а званично Удружење младих 'Фокус'  основао сам 3. марта 2017. године са својим пријатељима. Иза нас је доста успјешних акција и пројеката", казао је Кривдић.

Додаје да свакодневно обилазе 40 суграђана у стању социјалне потребе и носе им топле оброке.

"Поред тога, купујемо лијекове, огрев, хигијену. Имамо и пројекат 'Ужине', који радимо са Удружењем 'Помози.ба' из Сарајева, гдје 90 ђака у стању социјалне потребе редовно у школи добија школску ужину, а годишње подијелимо 15.000 ужина", истиче Кривдић.

Додаје да су у пројекту "Донирај гардеробу" током прошле године подијелили седам тона гардеробе, а на апел суграђана, покренули су и м:тел хуманитарни број за лијечење суграђанке Љиљане Ковачевић.

"Посјетили смо у два наврата тринаесточлану породицу Бећиревић из Босанске Крупе и том приликом однијели гардеробу, потребне животне намирнице, хигијену и новчана средства. У Зеници смо посјетили младог уличног пјевача Мустафу Хрустића, којег живот није мазио, и том приликом однијели велики звучник с микрофоном, гардеробу, храну и новчана средства. За Рамазански бајрам у центру града подијелили смо 3.000 баклава, 70 букета цвијећа и 250 пакетића за дјецу, а за Нову годину пакетићима обрадовали 450 дјеце у сеоском и градском подручју", каже Кривдић.

Између осталог, истиче да су организовали и помоћ за народ Турске и Сирије, који је био погођен земљотресом.

"Нашу сарадњу ван граница БиХ имали смо у Африци, у државама Уганда и Кенија,  гдје смо саградили три бунара, донирали 11 ифтара за више од 200 дјеце, донирали гардеробу и одјећу, те за Курбан-бајрам донирали двије краве и 20 оваца. Села која су укључена у ове акције била су Малаба Оборе и Мпого из Уганде, те село Асинге из Кеније", каже Кривдић.

Напомиње да ниједна акција и пројекат не би били реализовани да није било несебичне помоћи донора и волонтера, и захвалио им свима на помоћи.

"Хвала вам свима који сте били уз нас у 2023. години, а посебно нашим волонтерима који су вишак свог времена посветили помагању другима", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана