Помоћ породици Радета Продановића

Срна
Помоћ породици Радета Продановића

Милићи - Породици Радета Продановића из Власенице, који је почетком децембра тешко повријеђен приликом сјече дрвета, данас су помоћ уручили представници Територијалне ватрогасне јединице Милићи у породичној кући Продановића у селу Бакићи.

Старјешина јединице Миодраг Пантић рекао је Срни да су припадници јединице којом он командује, одмах након што су сазнали за несрећу, сакупили 2.000 КМ и предали Радетовој супрузи Драгици Продановић, а данас су им допремили и брашно, шећер и хигијенских средстава.


"Осјећао сам дужност, пошто сам и ја из ових крајева, да покушам да помогнем овој породици. Иницијативу су подржали сви припадници јединице јер Раде је познат по томе што је добар човјек и што је спреман свакоме да помогне", рекао је Пантић.

Раде Продановић повријеђен је приликом сјече дрвета, када га је у главу ударила букова грана.

Прва помоћ пружена му је у Дому здравља у Власеници, одакле је упућен у Општу болницу у Зворнику, а потом у тузлански Клинички центар.

Његова супруга Даница каже да се прије два дана пробудио из коме и почео да препознаје околину и помало говори.

"Живимо од сјече дрвета. Није нигдје запослен и то нам је једини извор зараде. Имамо и нешто стоке", прича Драгица.

Дјеца Боро и Јела Продановић иду у основну школу у Милићима. До асфалта препјешаче три километра, и зими по дубоком снијегу.

Сада им је још теже, али вјерују да ће бити још добрих људи који ће им притећи у помоћ јер Радету, када изађе из болнице, предстоји дуготрајан опоравак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана