Помоћ од Актива жене СНСД Градишка за социјално угрожене породице

Г.С.
Foto: radiogradiska.com

ГРАДИШКА - Актив жена СНСД-а Градишка донирао је данас Градској организацији Црвеног крста прехрамбене и хигијенске намирнице, прикупљене у акцији коју је Одбор за социјална питања и хуманитарне активности овог актива организовао поводом „Недјеље солидарности".

Предсједница градишког Актива жена СНСД Рената Обрадовић Поповић рекла је да су у овој традиционалној акцији учествовали сви мјесни одбори Актива, те захвалила свим чланицама које су прикупиле завидну количину помоћи коју ће Црвени крст уручити социјално угроженим становницима Градишке.

Она је истакла да овом акцијом Актив жена СНСД Градишка завршава са активностима у 2021. години, којих нажалост није било много због пандемије, али се нада да ће у наредној години остварити све зацртане циљеве и да ће 2022. бити успјешна свим грађанима Градишке.

Секретар Градске организације црвеног крста Градишка Борко Девић захвалио је чланицама Актива жена СНСД на донацији, те навео да ће сву помоћ коју Црвени крст прикупи у „Недјељи солидарности", од 15. до 21. децембра, подијелити током предстојећих празника социјално угроженим породицама са своје евиденције, којих је на подручју Градишке више од 100.

Девић је истакао да је Црвени крст упутио позив свим школама и већини установа и предузеће да се укључе у акцију прикупљења помоћи у „Недјељи солидарности", те упутио апел и свим грађанима и привредницима да донирају храну и хигијенске намирнице како би социјално угроженом становништву помогли да безбрижније дочекју предстојеће празнике.

Он је додао да сви који су у могућности могу да донирају и новац који ће Црвени крст утроштити за куповину намирница, или могу и сами лично донирати прекрембено-хигијенске пакете социјално уроженим породицама са евиденције Црненог крста, преноси radiogradiska.com

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана