Помоћ најмлађима: Mozzart донирао 1.000 кашица Јавној кухињи за бебе

Mozzart
Foto: Mozzart

Удружење "Обрадуј неког" из Сарајева недавно је огласило акцију прикупљања 1.000 кашица за потребе Јавне кухиње за бебе у Братунцу.

Чим су саопштили ту вијест, реаговали су из компаније Mozzart одлуком да им донирају комплетну количину неопходне хране за најмлађе. Данас је 1.000 кашица стигло у Братунац, а подјела је одмах почела.

„Заиста смо пресрећни што нам је стигла ова донација из Mozzartа јер одређено вријеме уопште нисмо имали кашица за бебе. Већ данас смо подијелили доста кашица бебама које живе у удаљеним селима, а настављамо дистрибуцију и наредних дана. Посебно смо срећни када усрећимо дјецу, па се захваљујемо компанији Mozzart што су испунили дато обећање и што смо могли да се ослонимо на њих" каже Аида Садиковић Мехонић, предсједница Удружења „Обрадуј неког", Сарајево.

Из овог удружења поручују да су срећни што постоје друштвено одговорне компаније попут Mozzartа због којих су сигурни да дјеца, која са родитељима долазе у јавну кухињу, неће бити гладна.

На покретање акције су се одлучили јер је у нашој земљи стотине родитеља који ову кашицу не могу приуштити својој беби.

С обзиром на то да је јавна бабy кухиња дугорочан пројекат, из Удружења „Обрадуј неког" поручују да им на годишњем нивоу треба око 200.000 КМ за потребе најмлађих чији су родитељи социјално угрожени. Сав донирани новац усмјеравају на набавку хране и хигијенских производа за бебе. На мјесечном нивоу потроше око 2-3 палете млијека, велике количине паленте, гриза, тјестенине, житарица, те пелена и бабy козметике.

Осим овог, актуелни су и пројекти „Идемо на бабине", прикупљање поклон пакета за незапослене труднице, пројекти са сеоским школама и за помоћ надареној дјеци. 

Mozzartов племенити гест примјер је другима како да покажу своју хуманост. Наиме, позивом на број 17057 донирају се 2 КМ за све хуманитарне акције Удружења „Обрадуј неког". 

Ево на који начин се можете прикључити њиховој племенитој мисији:

https://www.facebook.com/idemonababine/?locale=hr_HR

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана