Помен на страдале у саобраћајним незгодама

Срна
Foto: срна

ПРИЈЕДОР- Полагањем вијенца и прислуживањем свијећа на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору је данас обиљежен Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић рекао је да је, нажалост, ове године троје дјеце погинуло у саобраћајним несрећама на подручју Приједора.

"Надам се да се такви случајеви неће понављати", рекао је Ковачевић новинарима у Приједору.

Ковачевић, који је и предсједник Савјета за безбједност саобраћаја града, позвао је учеснике у саобраћају да одговорним понашањем заштите друге, а поготово најрањивију категорију, дјецу.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић подсјетио је на двије саобраћајне незгоде које су се десиле прије два дана, а у којима су погинула три лица.

 Он је апеловао да сви учесници у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, а посебно ограничења брзине кретања, те да не учествују у саобраћају под дејством алкохола, лијекова или других психоактивних супстанци. Секретар Ауто-мото друштва Приједор Радан Вукадиновић рекао је да се данашњи дан обиљежава с циљем смањења броја погинулих на путевима Републике Српске.

Обиљежавању данашњег датума присуствовали су и представници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор, Хитне службе Дома здравља и Градске организације Црвеног крста, а подјелом летака са поруком "Сјетимо се. Подржимо. Дјелујмо" саосјећа се са породицама страдалих и тешко повријеђених у саобраћајним незгодама, а уједно и одаје признање свима који спасавају и збрињавају жртве саобраћајних удеса којима је у позиву спасавања и борбе за људски живот потребна подршка друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана