Положени вијенци на споменик у Пучилама: Сјећање на борце који су дали живот за Српску

Љ. А.
Положени вијенци на споменик у Пучилама: Сјећање на борце који су дали живот за Српску

БИЈЕЉИНА - Дан сјећања на 33 борца Војске Републике Српске (ВРС) који су погинули 21. априла 1993. године на Бањ брду на Мајевици и све погинуле и умрле борце у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату са подручја Тузле, обиљежен је јуче у Бијељини.

На Градском гробљу у Пучилама код споменика подигнутог у славу и част погинулим и умрлим борцима, положени су вијенци и евоциране успомене на тај трагични догађај, а због мјера које су на снази усљед епидемије вируса корона није било већег окупљања.

- Окупили смо се у част 33 борца ВРС Првог батаљона Друге мајевичке бригаде, али и у част и славу свих бораца са подручја Тузле, чијих је 205 имена уклесано на овом споменику - рекао је предсједник Борачке организације Бијељина Миодраг Стевановић.   

Један од команданата Првог батаљона Друге мајевичке бригаде Миладин Васић, који је остао жив јер је претходно био рањен и није био на положају, каже да су тог јутра муслиманске диверзантске јединице пришле иза леђа српских бранилаца.

- Ушли су полако, заобишли команду, минобацаче, заробили наше борце. Било и не поновило се више никад - присјетио се Васић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана