Положени вијенци на Спомен-костурницу у Котор Вароши

Срна
Положени вијенци на Спомен-костурницу у Котор Вароши

Котор Варош - Представници СУБНОР-а и општине Котор Варош положили су вијенце на Спомен-костурницу у овој општини погинулим борцима из Другог свјетског рата, поводом Дана побједе над фашизмом - 9. маја.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је том приликом да никада не би требало заборавити жртве и претке који су пронијели славу по свијету као одлучни борци за слободу. “Ми живимо на специфичном простору, међутим, баштинећи своју културу, баштинећи одређене искрене идеје и идеологије које имамо у борби против зла мислим да ће нам свима помоћи да лакше и боље живимо у окружењу”, рекао је Сакан.

Представник Општинског одбора СУБНОР-а Војо Главаш рекао је да Дан побједе над фашизмом треба обиљежавати и истину преносити на млађу генерацију.

“У НОР-у је учествовало више од 1.000 бораца са подручја которварошке општине, а 155 је дало живот за слободу земље”, истакао је Главаш.

Представници СУБНОР-а су још једном изразили наду да ће спомен-костурница у наредном периоду бити реконструисана и апеловали да институције помогну у рјешавању овог проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана