Положени вијенци на партизанско гробље у Кнежици

Срна
Положени вијенци на партизанско гробље у Кнежици

Козарска Дубица - Полагањем вијенаца на партизанско гробље у насељу Кнежица код Козарске Дубице, данас је почело обиљежавање 74 године од подизања устанка против фашизма у БиХ.

Вијенце су положили изасланик предсједника Републике Српске Александар Врањеш, делегације Народне скупштине и Владе Српске, конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић, као и делегације општине Козарска Дубица, републичког и општинског СУБНОР-а.

У знак сјећања на датум када је народ Поткозарја дигао устанак против фашизма и окупације, вијенце на партизанско спомен-обиљежје у Кнежици положили су и припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука, делегације Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.

Обиљежавање Дана устанка против фашизма у БиХ биће настављено вечерас пригодним програмом који ће бити одржан у Милића Гају код Козарске Дубице, гдје ће се бројним поштоваоцима традиције Народноослободилачке борбе обратити званичници Републике Српске и представници СУБНОР-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана