Положен камен темељац за мост у Војковићима

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНА ИЛИЏА- Представници општине Источна Илиџа, Борачке организације "Илиџански борац" и ратне јединице "Плави анђели" који су припадали Министарству унутрашњих послова Републике Српске, данас су у Војковићима положили камен темељац за изградњу моста на ријеци Жељезници процијењене вриједности милион КМ.

Инвеститор овог капиталног пројекта за ову годину је општина Источна Илиџа, извођач радова фирма "Инжињеринг" Јелах, надзорни орган "Гралекс" Пале, а рок за завршетак радова је 180 радних дана.

Истичући значај моста симболичног назива "Плави анђели", начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима да он превазилази интерес Војковића и Источне Илиџе, града Источно Сарајево, па и шире.

"Његова најзначајнија функција је да нашој општини и њеним привредним зонама омогући додатни потенцијал, слободне површине које ће нови инвеститори у наредним годинама покрити новим привредним објектима и капацитетима из различитих дјелатности, а у којим ће радити становници из ширег дијела града", изјавио је Божовић. Представник фирме "Инжењеринг" Ахмед Хујдур објаснио је да се мост, за који вјерује да ће бити изграђен и прије утврђеног рока, састоји од три распона, од којих најдужи премоштава корито ријеке.

"Мост се гради од префабрикованих готових елемената које ћемо произвести у Јелаху и овдје монтирати", рекао је Хујдур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана