Пољопривредници могу подносити захтјеве за подстицаје

Срна
Пољопривредници могу подносити захтјеве за подстицаје

БИЈЕЉИНА - Аграрни фонд Бијељине обавијестио је пољопривредне произвођаче да је ступио на снагу нови правилник о начину и условима подстицаја у пољопривредној производњи за ову годину, те да могу подносити захтјеве за подстицаје, прије свега за претрпљену штету.

Пољопривредници се са условима за остварење подстицаја могу упознати на страници града Бијељине /www.gradbijeljina.com/agrarnifondbijeline/

Из Фонда подјећају да је у петак, 30. маја, градоначелнику упућен допис-приједлог градског Аграрног фонда на који начин се може изаћи из правног вакуума који ја настао због градоначелникове "одлуке о организовању локалног трезора", која је исплату подстицаја за ову годину довела у питање.

"Градоначелник је том жодлукомж блокирао досадашњи начин функционисања на релацији Градска управа-Аграрни фонд-пољоприврени произвођачи, а није омогућио трезорски начин функционисања који он жели", наводи се у саопштењу.

Они су изразили наду да ће градоначелник ипак донијети разумну одлуку и прихватити приједлог Аграрног фонда, јер му је циљ обезбјеђење сигурне исплате подстицаја пољопривредним произвођачима.

Из Фонда су навели да је тренутна ситуација са правним аргументима на страни приједлога Аграрног фонда, а самим тим и на страни пољопривредних произвођача.

"Надамо се да ће разум надваладати политику, да ће градоначелник до петка донијети исправну одлуку, те да ћемо избјећи доказивање правних чињеница пред надлежним институцујама и тиме спријечити поремећај у редовности исплате подстицаја, као и непотребне трошкове градском буџету у виду такса", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана