Пољопривреда и шумарство значајни ресурси Шипова

Срна
Пољопривреда и шумарство значајни ресурси Шипова

Шипово - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић разговарао је данас у Шипову са руководством ове општине о томе како се значајни ресурси у области шумарства, дрвопрераде и пољопривреде могу усмјерити за бржи развој ове локалне заједнице.

Мирјанић је рекао да ће Влада системским мјерама помоћи унапређење привредних токова у овој општини.


"Уз шумарство и дрвопрераду развојни замајац бржем развоју ове локалне заједнице треба да да и пољопривреда", рекао је Мирјанић.

Он је навео да је Влада Српске прошле године са 500.000 КМ подстицајних средстава стимулисала пољопривреднике у Шипову.

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да је суштина да се дрвопрерађивачи усмјере да праве финалне производе.

Мирјанић је данас посјетио и Дрвну индустрију "Шипово", као и Шумско газдинство "Горица" и разговарао са њиховим руководиоцима.

Директор Шумског газдинства "Горица" Јово Дакић рекао је да то газдинство заузима један битан сегмен у економско-социјалном развоју општине.

Према његовим ријечима, Шумско газдинство "Горица" послује позитивно и обловином снабдијева тридесетак дрвопрерађивачких капацитета у шиповачкој општини.

У општини Шипово запослено је нешто мање од двије хиљаде радника, а њих око 1.300 ради у области шумарства и дрвопрераде. Највише запослених 355 има Дрвна индустрија "Шипово".

Према подацима из општине, плате су им редовне и упосленост производних капацитета добра, а већина производње се пласира на западноевропско тржиште.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана