Политичка ситуација у Дрвару компликована, референдум 8. маја

Срна
Foto: Агенције

ДРВАР- Политичка ситуација у Дрвару је компликована након што је скупштинска већина изгласала опозив начелници општине и заказала референдум за 8. мај, али ће СНСД тада однијети још једну побједу, рекла је Срни предсједница Општинског одбора СНСД-а у Дрвару Душица Рунић.

- Тренутна скупштинска већина у Дрвару је изгласала опозив и заказала референдум. То су они људи који на крилима кантоналне подршке и наших природних ресурса желе да омаловаже и понизе присуство Српске и Србије у Дрвару, који само желе остваривати личне интересе и којима смета СНСД који је најјача политичка партија у БиХ - рекла је Рунићева.

У Дрвару је одржан састанак представника општинских одбора СНСД-а Дрвара, Гламоча и Босанског Грахова о актуелној политичкој ситуацији у Ливањском кантону и референдуму о опозиву начелнице општине Дрвар.

Рунићева је начелница, а грађани ће се 8. маја изјашњавати о њеном опозиву.

- Показаћемо још једном нашу снагу. Ово је тренутак да покажемо колико можемо и колико смо јаки - рекла је Рунићева.

Начелници општина Гламоч Небојша Радивојша и Босанског Грахова Урош Ђуран, који су и предсједници општинских одбора СНСД-а, поручили су да ће пружити подршку Дрвару и Рунићевој за остварење побједе на референдуму.

Састанку, који је одржан синоћ, осим Радивојше, Ћурана и Рунићеве, присуствовали су и одборници СНСД-а у општинским вијећима Дрвара, Гламоча и Босанског Грахова и делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Александар Штрбац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана