Политичари у Градишци одлучили да се судски обрачунају

Милан Вујић
Политичари у Градишци одлучили да се судски обрачунају

Градишка - Увреде, омаловажавање, вријеђање части, па чак и лажи постали су свакодневица на политичкој сцени у Градишци, због чега многи партијски противници одлучују да се судски обрачунају.

Најновија пријава стиже од посланика Славка Дуњића који је оптужио потпредсједника Скупштине општине Сашу Лазића да је у интервјуу за локални радио изнио низ неистина. Осим донедавног страначког колеге Лазића, који је одборник СДС-а, Дуњић је тужио и Радио Градишку због, како каже, једнострано пренесеног спорног интервјуа.

- Лазић је неколико пута упутио тешке квалификације на мој рачун, које када би биле и 50 одсто тачне, не бих смио бити на слободи ни један дан - рекао је Дуњић.

Он је навео да је поводом "злонамјерно измонтираног интервјуа" ангажовао адвоката, те ће за клевету од Лазића и Радио Градишке тражити по 10.000 марака.

- Сврстао ме је међу људе који фалсификују дипломе. Рекао је да по Градишци ходају криминалци, лопови и убице које сам на неки начин ослободио, што је апсурдно. Никад се тиме нисам бавио, нити ја то могу - каже Дуњић.

Додао је да оштро негира и то да је набављао медицинску опрему за Дом здравља што је, такође, речено у интервјуу.

- Лазић је рекао да је моја фирма сарађивала са Домом здравља Градишка кад је овом установом руководио Тихомир Михајловић. Навео је да сам испоручио три стоматолошке машине и да сам једну од њих продао за 120.000 КМ - истакао је Дуњић и додао да његова фирма никад никоме није испоручила стоматолошку опрему.

Дуњић напомиње да је једино тачно то да је поклонио један апарат за анализу крвне слике истакавши да то може да потврди и Управни одбор градишког Дома здравља. Истакао је да са Михајловићем има интензивнију сарадњу тек након што је престао да буде директор Дома здравља. 

- Посебно сам огорчен на Радио Градишку, јер ми нису дозволили да демантујем Лазићеве наводе иако су према Закону о информисању били обавезни да то учине. Чак су одбили да приме и препоручено писмо, за шта имам доказ - нагласио је он.

Дуњић је истакао да су овакве квалификације узнемириле  његове пријатеље и све који га познају.

- То узнемиравање натјерало ме да поднесем тужбу, јер у мојој амбуланти је регистровано 2.500 пацијената. Вјерујем да њима није свеједно када чују такве квалификације за човјека који је на челу те установе - истакао је Дуњић.

Одборник Лазић је у интервјуу за Радио Градишку рекао да Дуњић стоји иза бројних афера у Градишци, за које је, како каже, спреман свједочити на суду.

- Чврсто стојим иза својих тврдњи. То нису клевете, већ су чињенице које ћу доказати на суду са још свједока - истакао је Лазић који додаје да једва чека одлазак у суд.

Посланици Славко Дуњић, Зоран Аџић и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић недавно су одлучили да туже Радислава Дончића (ПДП) и више медија. Они сматрају да их је Дончић оклеветао, па ће путем суда тражити одштету од по 4.500 КМ. Дончић је у интервјуу рекао да иза оспоравања 672.000 евра намијењених за "Водовод и канализацију" стоје два посланика и један министар из Градишке, те да су они лобирали да та средства не дођу.

- Поводом злонамјерног интервјуа који су пренијели поједини медији већ смо ангажовали адвоката и поднијели тужбу против смијењеног предсједника СО Градишка Радислава Дончића због клевете - навели су посланици и министар.

Блокада парламента

Блокада локалног парламента траје више од годину. Читава заврзлама у законодавној власти је кренула када је предсједника СО Радислава Дончића (ПДП) и потпредсједника Сашу Лазића (СДС) нова већина предвођена СНСД-ом, ДНС-ом и ИСДС-ом смијенила 23. фебруара 2015. Међутим, они су одбили да предају дужност због наводне повреде пословника и статута општине Градишка.

Окружни суд у Бањалуци донио је 21. маја лани рјешење да је руководство СО смијењено у складу са законом и наложио да буде обављена примопредаја дужности. Иако је то у два наврата покушано, Граховац је тек 5. августа ушао у канцеларију предсједника СО. Међутим, након жалбе Дончића Врховном суду РС све је враћено на почетак. Политичкој кризи се не надзире крај, док обје стране сматрају да су у праву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана