Полицијска управа данас обиљежава пет година рада

Срна
Foto: СРНА

ЗВОРНИК- Полицијска управа Зворник обиљежава пет година рада, рекао је данас замјеник начелника ове управе Владан Василић. Василић је на конференцији за новинаре рекао да је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста формирало прије пет година Центар јавне безбједности Зворник, а сада Полицијску управу.


"МУП Српске је прва рјешења за тадашњи Центар јавне безбједности Зворник донио 12. октобра 2016. године тако да се тај датум узима као поновни почетак рада тог центра, односно Полицијске управе Зворник", рекао је Василић.

Он је подсјетио да зворничка Полицијска управа покрива територију града Зворника и шест општина - Осмаке, Шековиће, Милиће, Братунац, Власеницу и Сребреницу, која заузима око 2.000 километара квадратних и на којој је настањено око 150.000 становника.

Василић је нагласио да се, узимајући у обзир статистичке показатеље о стању безбједности, показало исправним што је поново формиран Центар јавне безбједности, односно Полицијска управа Зворник и додао да је безбједносно стање много боље у односу на период од прије 2015. године.

Износећи упоредне показатеље из 2015. године у односу на 2020. годину, Василић је рекао да је у 2015. години почињено 911 кривичних дјела, а 2020. године 648, што је за 29 одсто мање кривичних дјела.

"Јавни ред и мир је у 2015. години нарушен 628 пута, а 2020. године 373 пута, што је мање за 41 одсто", рекао је Василић.

Он је подсјетио да је у 2015. години на подручју које је покривао Центар јавне бејбједности евидентрано 13 отуђења возила, да би активностима које је предузимала Полицијска управа знатно смањена крађа возила, чиме су у 2020. години евидентирана отуђења три аутомобила.

Подсјећајући да је у свим областима дошло до смањења извршења кривичних дјела, Василић је додао да је у 2015. години почињено осам кривичних дјела разбојништва, док су у 2020. години евидентирана два кривична дјела разбојништва.

Он је констатовао да је, на основу ових и других показатеља, одлука МУП-а Републике Српске о поновном формирању било Центра јавне безбједности, односно Полицијске управе Зворник, било оправдано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана