Полицајкa Нина из униформе улази у ринг, ускоро се бори за најбољу на свијету

Г.С.
Foto: МУП Републике Српске

Дјевојка, Нина Павловић, од петнаесте године се бави боксом, иза себе има бројне медаље са Европских, Балканских и Свјетских купова, а ова зеленоока дјевојка са својом храброшћу ту не стаје. Обукла је полицијску униформу и тако одлучила да буде ту за своје суграђане.

Павловићева је спортом почела да се бави од малих ногу, уз родитеље који су спортски тренери, преноси Српска Инфо.

– У свијет бокса и кик бокса ушла сам са својих 15 година – каже Павловићева.

Ова храбра дјевојка, мотив је, према њеним ријечима, увијек налазила у себи и својој вољи и жељи за успјехом.

– То ме води и кроз професионално ангажовање. Бокс, ма колико људи мислили да је искључиво за мушкарце и да је можда суров, носи са собом упорност, снагу, психичку и физичку спремност – каже Нина.

Она даље објашњава за да јој је то била жеља са 15 година.

– Посвећеним и вриједним радом, бокс је постао саставни дио мог живота. Дао ми је снагу и моја мотивација, временом је била све већа – каже она.

Према њеним ријечима, од ње зависи исход меча.

– Врлина овог спорта је у чињеници да је у питању „фер плеј”, јер не постоје ударци с леђа. Сами сте у рингу, не можете да се сакријете и кроз њега откривате колико сте храбри и како сте спремни да се суочите са страхом, како да га побиједите и не одустанете – каже Павловићева и додаје да је бокс умјестност надмудривања и упорности.

Павловићева је учествовала на бројним такмичењима. Како Балканским, тако и Европским и Свјетским.

– Учествовала сам на Свјетским, Европским и Балканским куповима у  и државним првенствима у свим дисциплинама, као и на Свјетском и Европском првенству. Што се тиче бокса, учествовала сам на међународном турниру „Златна рукавица”, као и на свим државним првенствима. Опробала сам се и у професионалним водама, гдје сам забиљежила значајне резултате, борила сам се за ИБФ и WBC титуле – каже Нина Павловић.

Када је ријеч о медаљама, Павловићева је златне медаље освојила на државним првенствима у боксу гдје је проглашена за најбољу боксерку Србије.

– Сребрне медаље на Свјетском и Европском првенству у кик боксу, златну медаљу на Светском купу, сребрне медаље на Европском и Балканском купу. У профи боксу сам остварила осам побједа – додаје Павловићева.

Паловићевеву сљедећа борба очекује за WBF титулу првака Свијета у лакој категорији.

– Борба ће се одржати 6. априла у Бечу у десет рунди, против Њемице Никол Веснер – открива Нина Павловић.

Према њеним ријечима, узбуђење је велико.

– Сама чињеница да сам добила прилику да боксујем такву борбу је велики успјех за мене и моје тренере. Захваљућуји својим тренерима Луки Поповићу и Јовану Ракоњцу из БК Фонтана, као и тренеру Милошу Марјановићу који су заслужни за моју физичку спрему. Очекивања су на неком вишем нивоу, али смо прибрани, тренирамо јако и не летимо високо. У борби ћемо дати све од себе, па шта нам Бог да – каже Нина.

Нина Павловић објашњава да је униформу обукла 2017. године, уписом Криминалистичко-полицијске академије.

– Радни однос сам засновала 2021. године у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, у Посебној јединици полиције Полицијска бригада, Полицијске управе за град Београд, у жељи да кроз ту врсту активности постанем друштвено користан члан заједнице нашег друштва, да будем уз своје суграђане, да бринем о њиховој сигурности и безбједности – каже Павловићева.

Она казује да је посао којим се бави доста захтеван и одговоран, али да захваљући разумијевању и подршци коју има од стране команде Полицијске бригаде, као и условима у самој Полицијској бригади, успјешно усклађује тренинге са послом.

– Посао којим се бавим, радим из љубави, самим тим ми ништа не пада тешко. Исто тако могу рећи и за бокс – закључује Нина Павловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана