Пола вијека љубави и слоге супружника Драгић

Срна
Пола вијека љубави и слоге супружника Драгић

ПРИЈЕДОР - Перса и Божо Драгић из приједорског села Саничани данас су у породичном дому прославили 50 година љубави и слоге, а приликом здравице на свом златном пиру рекли су да неки посебан рецепт за успјех у браку и љубави немају, већ да су се током година водили тиме да морају бити само добар примјер својој дјеци.

Драгић је новинарима рекао да су он и супруга у младости били комшије, заједно чували стоку, дружили се и завољели.

“Кроз живот се бориш. И ми смо се борили, али је све лакше уз љубав и поштовање”, каже Драгић.

Његова животна сапутница Перса додаје да, када погледа уназад, не зна шта би лоше издвојила.

“Нема веће среће од оне када у свом породичном дому окупиш најмилије и када се са њима веселиш. То је најважније - та слога, окупљање, фино нам је. Дјецу смо стекли, имамо два сина, снахе и троје унучади. Нека су нам живи и здрави, то нам је најбитније, да са њима ово још живота да поживимо”, пожељела је Перса.

Док се присјећају догађаја из пола вијека заједничког живот углас кажу да су кроз све животне проблеме ишли храбро и са вјером, рјешавајући једно по једно, што је и њихов савјет младима.

“Лако се окренути и отићи. Треба сјести, разговарати, ријешити проблем договором - другачије не може”, савјетују Драгићи.

Осим што су са радошћу дочекали родбину, комшије и бројне пријатеље, веома их је обрадовала посјета и честитка градоначелника Приједора Далибора Павловића.

“Јубилеј који заиста треба да се прослави. Част ми је да сам са њима данас, прво као човјек и пријатељ, а онда и као градоначелник. Надам се да ћемо се на истом мјесту окупити и за 10 година, када буду славили 60 година брака”, истакао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана