Покрет за Бијељину:Бијељина рекордер са 12 савјетника у Градској управи

Срна
Покрет за Бијељину:Бијељина рекордер са 12 савјетника у Градској управи

БИЈЕЉИНА- Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић расписао је конкурс за пријем осам савјетника чиме ће Бијељина постати локална самоуправа са највећим бројем савјетника у Републици Српској - 12, саопштено је из странке Покрет за Бијељину.

Према оцјени ове странке, „Петровић на овај начин, највјероватније, жели да награди себи блиске људе већом платом стручних савјетника“.

У саопштењу се наводи да је конкурс расписан 25. јуна и подсјећа да је претходна управа имала четири савјетника.

Према подацима Покрета за Бијељину, Петровић је 25. маја донио Правилник о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Градској управи Бијељине којим је систематизовао осам стручних савјетника у осам одјељења.

Тиме ће, како се наводи, свако од 10 одјељења добити свог савјетника, којима треба додати и два лична савјетника градоначелника.

-Иако је рок за подношење пријава још отворен, запослени у управи упозоравају одборнике и јавност да су већ позната имена неких особа које ће највјероватније бити примљене по конкурсу - додаје се у саопштењу.

Покрет за Бијељину истиче да грађани имају право на информацију о томе да ли градоначелник једно прича, а друго ради, тежећи да постави можда и рекорд по броју савјетника у цијелој БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана