Поклоници из Билеће стигли до острошке светиње

Срна
Поклоници из Билеће стигли до острошке светиње

БИЛЕЋА - Ходочасници из Билећа, њих око 350, стигло је у Манастир Острог након што су препјешачили пут дуг око 90 километара да би се поклонили моштима Светог Василија Острошког, поводом 12. маја, празника посвећеног том светитељу.

Поклоници су из Билеће стигли синоћ под Острог, а кренули су традиционално, 9. маја уз благослов свештенства билећког Саборног храма.

Из Билеће је до овог светог мјеста у Црној Гори ове године кренуо највећи број ходочасника до сада, а придружили су им се и људи из околних херцеговачаких општина и из неколкио градова из Србије.

Ходочашће из Билеће до Острога на поклоњење моштима светог Василија Острошког организује се традиционално, већ 13. пут.

Осим из Билеће, на ходочашће до Острога претходних дана кренуле су стотине вјерника и из других херцеговачких градова Требиња, Гацка, Невесиња, Берковића.

Српска православна црква и вјерници сутра, 12. маја, славе празник Светог Василија Острошког, који се због исцјелитељских моћи његових моштију назива и Чудотворцем и један је од најпоштованијих светитеља у хришћанству, али и шире, међу људима других вјера и нација.

Његове мошти, као велика светиња, чувају се у Манастиру Острог у Црној Гори који је мјесто ходочашћа за вјернике свих религија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана