Поклони за дјецу и младе у Лопарама

Mozzart
Foto: Mozzart

Бројни малишани и средњошколци из Лопара обрадовали су се поклонима који су им стигли протеклих дана. Компанија Mozzart наставила је да помаже образовне институције широм земље, а овог пута донације су стигле у јавни вртић и Средњошколски центар у овој општини.

 „Пратимо у медијима друштвено одговорни рад компаније Mozzart. Зато смо одлучили да им се обратимо за помоћ. Све нас је обрадовао позитиван одговор, а посебно бих истакао задовољство ученика поводом ове донације техничке опреме. Све похвале за рад ове компаније, односно њихову подршку спортским клубовима и образовним институцијама - каже Боро Станић, директор ЈУ Средњошколски центар Лопаре.

 Кроз ову школу, током више од четири деценије, прошли су многи мјештани Лопара. Данас Средњошколски центар похађа 167 ученика, а образују гимназијалце, техничаре рачунарства и програмирања, браваре завариваче и економске техничаре. Од сљедеће године планирају и покретање смјера CNC оператер који је веома тражен.

Највеће занимање у Лопарама влада за смјер техничар рачунарства и програмирања. Међутим, нису имали довољно рачунарске опреме, а већина је била застарила. Зато су се обратили компанији Mozzart која им је пружила подршку.

Да ова школа иде у корак са временом, доказује чињеница да су недавно успјешно завршили пројекат постављања соларне електране на објекат. Добили су енергетску сугласност, па сада још очекују потписивање уговора и пуштање електране у погон…

 У модернизованој школи у Лопарама једног дана ће у клупе сјести малишани који тренутно похађају ЈУ Вртић Лопаре. Има их више од 100 у три васпитне групе и у продуженом боравку, а и њима је стигла помоћ од компаније Mozzart.

Захвални смо што су препознали нашу потребу, изашли нам у сусрет и обрадовали нашу дјецу. Овим гестом су нам олакшали услове за рад", поручује Данијела Цвијановић, директорица ЈУ Вртић Лопаре. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана