Поход на Mајевицу Тавна 2017 у суботу 17. јуна

Срна
Поход на Mајевицу Тавна 2017 у суботу 17. јуна

Бијељина - Планинарско еколошко друштво "Мајевица" из Бијељине организоваће у суботу, 17. јуна, традиционални сусрет планинара из региона "Тавна 2017".

Предсједник Планинарског друштва Небојша Зорић рекао је Срни да је учешће у походу око средњовјековног манастира Тавна на обронцима планине Мајевице најавило 15 планинарских друштава из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Црне Горе, а очекује се долазак преко 300 учесника.


Према његовим ријечима, планинари ће проћи двије стазе дужине седам и 22 километра, са поласком испред Планинарског дома на Црвеном брду у Горњој Трнови код Угљевика.

У походу обронцима Мајевице планинари ће прећи "Херојеву стазу" посвећену српском хероју Зорану Радосављевићу, пилоту који је страдао у НАТО агресији, као и брдо Орловић, које је са 523 метра највиша кота града Бијељине.

Дуж планиране стазе је посјета манастиру Тавна, обилазак водопада Скакавац и локације Шупља стијена и Новакова пећина, које су туристичке атракције у регији Семберије и Мајевице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана