Погоршана епидемиолошка ситуација у Невесињу

Срна
Погоршана епидемиолошка ситуација у Невесињу

НЕВЕСИЊЕ - У Невесињу је погоршана епидемиолошка ситуација и тренутно је више од 70 активних случајева заразе вирусум корона, рекао је замјеник директора невесињског Дома здравља Милосав Уљаревић.

Он је навео да су у Невесињу утврђена нова 24 случаја заразе вирусом корона од 52 тестирана узорка.

Уљаревић каже да је велики прилив пацијената са респираторним тегобама и повишеном тјелесном температуром.

-Оно што је у домену примарне здравствене заштите рјешавамо у оквиру наших овлаштења, а они случајеви који су компликованији и који захтијевају даље праћење и лијечење упућују се у болницу Невесиње - рекао је Уљаревић Срни.

Он је нагласио да здравствено стање заражених већином није тешко, али да је пуно ковид одјељење у болници Невесиње.

-То је опомена и опрез за све нас да припазимо и да се понашамо одговорно да неко од тежих болесника не буде ускраћен за болничку његу - рекао је Уљаревић.

Он је позвао све који су заинтересовани за имунизацију да се јаве у Дом здравља, гдје ће у року од неколико дана добити термин за вакцинацију вакцином за коју се одлуче.

Уљаревић је навео да је прије два мјесеца била велика заинтересованост за вакцине, која је у једном периоду опала, додавши да расположење грађана поново расте како се ситуација са вирусом короном усложњава.

У Невесињу је до сада вакцинисано 2.610 грађана и то је, како каже Уљеревић, добар проценат на укупан број од око 11.000 осигураника, рачунајући и дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана