Подзидама спасавају куће у општини Сребреница

К. Ћ.
Подзидама спасавају куће у општини Сребреница

Сребреница - Општини Сребреница поднесено је 20 захтјева грађана за помоћ у санацији клизишта која би могла угрозити стамбене објекте, рекао је в.д. начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Бојан Јосиповић.

Он је истакао да се на подручју општине послије отапања снијега појавило више десетина клизишта, те да је начелник општине Младен Грујичић већ именовао комисију која ће утврдити стање на терену и сачинити предрачуне радова за санацију сваког клизишта. 

- Клизишта, на срећу, нису угрозила безбједност становништва, а општина ће у складу с финансијским могућностима пружити помоћ породицама или селима којима она причињавају проблеме - рекао је Јосиповић.

Он је истакао да су, према поднесеним захтјевима општини од које се тражи помоћ за санацију, најугроженија насеља Казани и Залазје.

Мјештанину Милану Ракићу из Залазја потребан је новац за изградњу подзиде, јер се недавно појавило клизиште у близини његове куће.

Он је у захтјеву навео да је обезбиједио дио новца за санацију, те да очекује помоћ од општине након што комисија сагледа стање и сачини предрачун потребних радова.

- У складу са могућностима биће сачињени приоритети, како би се што прије санирала клизишта у најугроженијим дијеловима општине која би могла угрозити безбједност људи - казао је Јосиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана