Подручна школа у Брестову Доњем реконструисана средствима ЕФТ РиТе Станари

Срна
Обновљена школа у Брестову Доњем
Foto: Срна | Обновљена школа у Брестову Доњем

ТЕСТАНАРИ - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић похвалила је дугогодишњу добру сарадњу општине Станари и компаније ЕФТ РиТе "Станари" на адаптацији и реконструкцији школских објеката у овој локалној заједници ради унапређења услова за ученике.

Тривићева је данас заједно са директором компаније ЕФТ - Рудник и Термоелектрана (РиТЕ) "Станари" Савом Мирковићем и руководством Општинске управе посјетила подручно одјељење у Брестову Доњем Основне школе "Десанка Максимовић" Станари које је реконструисано средствима ове компаније од 170.000 КМ.

Тривићева је истакла да је овај објекат школе технички опремљен интернетом, што обезбјеђује и дигитализацију наставе.

Она је нагласила да Министарство просвјете и културе Српске у континуитету ради на реконструкцији и адаптацији простора подручних школа.

"Свако дијете има једнако право на услове приликом образовања, било да је ријеч о руралним или градским срединама", нагласила је Тривићева.

Директор ЕФТ - Рудник и Термоелектрана "Станари" Саво Мирковић рекао је да је за реконструкцију објекта ове подручне школе компанија издвојила око 170.000 КМ и изразио задовољство што ће ученици имати боље услове за праћење наставе.

Он је навео да је објекат сада енергетско-еколошко ефикасан, да је урађена топлотна термотехничка изолација, замијењена столарија, а обезбијеђен је и котао за гријање на пелет.

Мирковић је подсјетио да су средствима ове компаније у протеклом периоду реконструисане и четири подручне основне школе у селима Церовица, Драгаловци, Љеб и Цвртковци, те помогнута обнова дијела централне Основне школе "Десанка Максимовић" у Станарима.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић рекао је да је значај реконструкције подручне школе у Брестову Доњем утолико већи што јој гравитирају ученици двије мјесне заједнице.

Ћелић, који је и сам похађао ову школу, изразио је задовољство због друштвено-одговорног односа компаније ЕФТ РиТе према овој општини.

Он је навео да је Општинска управа за ову годину издвојила 150.000 КМ за развој школства.

Александар Ристић, директор Основне школе "Десанка Максимовић", рекао је да подручно одјељење у Брестову Доњем похађа 40 ученика, од првог до деветог разреда, те да је након реконструкције објекат позитивно "непрепознатљив".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана