Бијељина: Подршка Мићићу невладиних организација ромске заједнице

ГС
Бијељина: Подршка Мићићу невладиних организација ромске заједнице

БИЈЕЉИНА - Невладине организације које окупљају припаднике ромске заједнице у Бијељини потписали су данас споразум о сарадњи са странком СДС Семберија који је оцијењен као наставак досадашње успјешне сарадње.

“Ромска популација је најбројнија национална мањина у Бијељини, а многи од њих су у тешком материјалном положају, што не би требао бити случај у 21. вијеку и наш циљ је да такве ситуације постану ријеткост”, рекао је предсједник странке Мићо Мићић.

Споразум је потписан са Удружењем “Ромкиња” и Удружењем грађана за промоцију образовања Рома “Отахарин”.

“Задовољство ми је што смо потписали споразум са двије организације које се баве проблемом националних мањина, што је наставак досадашње успјешне сарадње која подразумијева пружање помоћи у свим видовима, обезбјеђивање крова над главом, социјалне и здравствене заштите, запослења и подршке образовању”, навео је Мићић.

Он је рекао да је Бијељина, на чијем је челу као градоначелник, претходних десетак година примјер добре сарадње са невладиним организацијама које се баве проблематиком националних мањина, посебно ромске популације.

“Са поносом можемо рећи да смо прва локална заједница која има отворену Канцеларију за националне мањине и да наша жеља није да мањински народи буду равноправни, него да буду у повлашћеном положају у односу на већински”, поручио је Мићић.

Испред Удружења “Отахарин” споразум је потписао извршни директор Драган Јоковић који је оцијенио да рјешавање проблема ромске заједнице претходних година није било лако, али да се истрајало и да су резултати видљиви.

“Велику захвалност за то дугујемо градоначелнику Мићићу који је био отворен за наше идеје и постао примјер како се поштује цивилни сектор, сарађује са невладиним организацијама и због тога ће имати нашу пуну подршку у свом раду”, истакао је Јоковић.

У име Удружења “Ромкиња” Сабира Хашимовић је рекла да је Бијељина град који запошљава Роме и пружа им прилику да живе од свог рада, наводећи да су неке од њих и самохране мајке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана