Подршка Мајкићу и хуманитарној акцији

Ј. П.
Подршка Мајкићу и хуманитарној акцији

Ходочасник Мирко Мајкић превалио је за четири дана 125 километара и јуче стигао у Модричу. Пут према манастиру Острог, који је циљ овог пјешачког подухвата, наставиће данас дионицом до Брчког.

Мајкић је у недјељу из Бањалуке пјешке кренуо на ходочашће до манастира Острог у Црној Гори како би промовисао хуманитарни број 1432 за помоћ Милани Гајић која болује од Лафорине болести. Циљ му је да овом приликом обиђе све општине у Републици Српској како би се што више људи укључило у хуманитарну акцију. Током ходочашћа прошао је кроз Дервенту и Модричу, а начелници ових општина уприличили су пријеме у његову част.

- Угостио ме је начелник Модриче Младен Крекић и обећао да ће подржати акцију за Милану. И начелник Дервенте Милорад Симић срдачно ме је дочекао када сам пролазио кроз Дервенту. Уплатио је 1.000 КМ на Миланин рачун. Оба начелника су ми дала нешто новца како бих имао за храну и евентуални смјештај. Захвалан сам им на подршци и на томе што су се одазвали хуманитарној акцији - рекао је Мајкић.

Додаје да су и родитељи Милане Гајић задовољни како тече акција, те да је велики број људи који га је срео током ходочашћа позвао хуманитарни број 1432.

- Позитивне реакције људи показују ми да ова акција има смисла. Занемарио сам умор и жуљеве, и ништа ме неће омести да устрајем у мисији. Позвали су ме и неки људи који желе да сниме документарни филм о мом ходочашћу.  Планирано је да ми се прикључе у Брчком - казао је Мајкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана