Подршка Грујичићу од руководства Братунца

Срна
Подршка Грујичићу од руководства Братунца

СРЕБРЕНИЦА - Начелник Братунца Срђан Ранкић рекао је да руководство ове општине даје пуну подршку заједничком кандидату српских странака Младену Грујичићу за начелника општине Сребреница на поновним изборима 21. фебруара, те позвао бираче да поново, у што већем броју, изађу на изборе и потврде побједу коју је Грујичић остварио на поништеним новембарским изборима.

Ранкић је са сарадницима данас посјетио Сребреницу и са Грујичићем разговарао о сарадњи и заједничким пројектима у области инфраструктуре, као и изградњи слободне зоне код новог моста на Дрини између Братунца и Љубовије "Братољуба".

Према Ранкићевим ријечима, код новог заједничког граничног прелаза Србије и БиХ у братуначкој општини, који треба на прољеће да буде завршен и отворен, градиће се на 50 хектара бесцаринска зона, гдје би, према плану, требало да буде отворено око 4.000 радних мјеста.

Ранкић је истакао да ће то бити изузетна прилика за запошљавање великог броја младих и њихов останак на подручју Братунца, Сребренице и Љубовије.

"Централна изборна комисија и Суд БиХ су неоправдано и неправедно поништили резултате избора у Сребреници и убједљиву побједу Грујичића за начелника општине", оцијенио је Ранкић и нагласио да та одлука не доприноси помирењу и сарадњи него уноси раздор и међунационално неповјерење у Сребреници.

Ранкић каже да је Грујичић у прошлом мандату радио у интересу свих грађана Сребренице и да тако жели наставити, као и сарадњу са сусједним Братунцем на реализацији заједничких пројеката значајних за обје општине.

Грујичић је захвалио комшијама из Братунца за подршку за поновне изборе и истакао да су новембарски неоправдано поништени.

"У прошлом мандату отворили смо неколико фирми и запослили више од 200 младих. Желимо наставити економски развој и сарађивати са свима који су добронамјерни да бисмо створили услове да се прекине одсељавање становништва из ове општине и да, користећи, изузетне неискориштене сребреничке ресурсе омогућимо запошљавање и побољшање стандарда за све становнике ове варошице без обзира на националну структуру", истакао је Грујичић.

Он је изразио увјерење да ће на поновљеним изборима опет остварити убједљиву побједу, као и у новембру, када је добио 1.200 гласова више од заједничког бошњачког кандидата за начелника општине Алије Табаковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана