Подјела печеница угроженим породицама у Добоју

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Удружење ветерана Петог одреда специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Добоју организовало је данас подјелу 13 печеница својим социјално-угроженим члановима и породицама погинулих сабораца, поводом наступајућег Божића.

Представник овог удружења Жељко Маријановић рекао је новинарима да је ријеч о традиционалној активности коју реализују уз помоћ Градске управе Добој и људи добре воље.

Он је навео да су чланови овог удружења, уз подршку Градске управе, у прошлој години адаптирали пет, те изградили два стамбена објекта за социјално-угрожене саборце.

Маријановић је најавио прикупљање помоћи за некадашњег припадника ове јединице којем је у пожару изгорјела кућа у Лакташима.

Он је навео и да ће чланови овог удружења учествовати у обиљежавању Дана Републике Српске - 9.јануар те да ће, тим поводом, 12. јануара организовано приступити давању крви у добојској болници.

Данашњој подјели печеница присуствовао је и градоначелник Добоја Борис Јеринић, који је похвалио ово удружење за које каже да је најорганизованије у Српској, јер брине за своје некадашње саборце и чланове њихових породица, његује сјећање на њих и тековине одбрамбено-отаџбинског рата и најавио наставак подршке.

Некадашњи припадник Петог одреда специјалне бригаде и члан овог удружења Миленко Билић из Грабовице каже да без ове помоћи не би успио обезбиједити божићну печеницу с обзиром да живи сам и да је без примања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана