Подијељене поносне картице у Српцу: Помоћ породицама у тешким временима

Д. Ј.
Подијељене поносне картице у Српцу: Помоћ породицама у тешким временима

СРБАЦ - За 84 породице са троје и више дјеце из Српца у петак је почела подјела “Поносних картица Републике Српске” којима се остварују попусти приликом куповине или коришћења услуга бројних привредних субјеката.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да се попусти крећу од пет до 20 одсто и могу се искористити код око 250 привредних субјеката у више од 20 општина и градова.

- Међу њима је тренутно један привредни субјекат из Српца, а у преговорима смо са још два. Подијелили смо и “Нестро” картице на основу којих корисници могу остварити попуст на куповину горива - рекао је Михољчић. Додаје да пријаве и даље трају и могу се извршити сваког радног дана у Општинској управи у Српцу.

- Право имају све породице са троје и више дјеце, без обзира на социјални статус, уз услов да је барем једно дијете у породици млађе од 18 година, односно још на школовању. Уговори трају годину дана, али планирамо да их редовно обнављамо - истакао је Михољчић.

Пројекат се реализује у сарадњи са Фондацијом “За породицу”, која је носилац ове франшизе за територију БиХ.

Весна Перић из Српца каже да није лако у данашњем времену бринути о дјеци, али овакве акције олакшавају њихово одрастање и васпитање.

- Имам троје дјеце и поносна сам на то као мајка. Захваљујем на овој подршци што ће нам значајно помоћи у одгајању дјеце - рекла је Весна.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је ово једна од бројних пронаталитетних мјера које се спроводе, а једна од најзначајнијих биће почетак изградње зграде за младе брачне парове са 20 станова.

- Изабран је извођач радова и тендерска процедура је у завршној фази. Очекујемо да изградња почне са првим данима прољећа. Ово је пионирски пројекат у Републици Српској који је осмишљен на начин да је локална управа инвеститор - рекао је Драгосављевић. Он истиче да ће корисници бити изабрани на основу јавног позива, а станови ће бити продавани по подстицајним цијенама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана