Почиње санација мокрих чворова у основној школи у Братунцу

К. Ћ.
Почиње санација мокрих чворова у основној школи у Братунцу

Братунац - Министарство просвјете и културе РС обезбиједило је 60.407 марака за санацију дотрајалих мокрих чворова у објекту Основне школе "Бранко Радичевић" у Братунцу, изјавила је директорица те школе Данијела Петковић те рекла да ће радови у централној школи почети након избора најповољнијег извођача и да ће бити завршени до краја октобра.

- Захваљујући тим средствима ријешићемо дугогодишњи проблем и створити боље услове за рад. Ове године смо из материјалних трошкова за текућа одржавања издвојили око 2.000 марака за кречење приземља и улаза у школу - рекла је Петковићева напомињући да је тај новац уложен у набавку потребног материјала, а да су помоћни радници школе обавили те радове. Према њеним ријечима, у новој школској години ће бити уведена и полукабинетска настава.

- То је омогућено захваљујући донацији фирме "Гросс" која је набавила  опрему за кабинете биологије, физике и хемије - рекла је Петковићева и додала да очекује помоћ и других фирми из Сребренице и Братунца како би у школи створили услове за организовање кабинетске наставе.

Наставу у новој школској години ће у централној школи и подручним одјељењима у Глоговој, Красанпољу, Осамском и Полому похађати 570 ученика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана