Почиње осликавање мурала са ликом Старине Новака у Сокоцу

Срна
Почиње осликавање мурала са ликом Старине Новака у Сокоцу

СОКОЛАЦ- У Сокоцу данас почиње осликавање мурала са ликом Старине Новака за шта је обезбијеђено 1.000 КМ, рекао је Срни један од иницијатора ове идеје Милан Јоловић Легенда.

Он је нагласио да је средства за осликавање мурала са ликом легендарног хајдука са Романије на обновљеној фасади прве ламеле на углу улица Радомира Нешковића и Груја Новаковића издвојио приватни предузетник Милан Станојевић из Зворника.

- Опредијели смо се да фасаду на чеоној ламели уљепшамо муралом са ликом легендарног хајдука с Романије, који је у дугој историји овог краја из времена Турака, постао и остао симбол борбе за слободу - навео је Јоловић.

Он је навео да ће лик Старине Новака осликати два врсна умјетника из Београда из групе која је изразила жељу да на Сокоцу оснује колонију сликара који ће радити сличне пројекте широм Републике Српске.

Јоловић је рекао да је на низу ламела у Улици Радомира Нешковића у току постављање "топле фасаде", поправка оштећених олука, ивичњака, потковица и лајсни, за шта је обезбијеђено око 30.000 КМ.

- За овај наш пројекат постављања топле фасаде станари су прикупили 5.000 КМ, а нас неколико привредника са Сокоца, приватни предузетник Милан Станојевић из Зворника и Сокочанин Бојан Копривица обезбиједили смо 25.000 КМ - навео је Јоловић.

Осликавање мурала величине пет са четири метра почиње данас поподне, а завршетак се очекује у понедјељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана