Почиње кампања „Вртићи за све“

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске почело је кампању под називом „Вртићи за све“, чији је циљ да се истакне значај раног укључивања дјеце у организовано предшколско васпитање и образовање, као и значај родитеља у васпитању и образовању дјеце.

У оквиру кампање, Министарство је у сарадњи са Уницефом, а у оквиру пројекта „Унапређење раног дјечијег раста и развоја путем јачања васпитачких и родитељских компетенција“, припремило четири видео-материјала о значају раног учења и одговорног родитељства.

Министар просвјете и културе Наталија Тривић истакла је да су прве године живота од суштинске важности за дјететов каснији развој, јер у раном развојном периоду долази до бурног раста и развоја, те усљед тога и до јављања изражених промјена у физичком, интелектуалном, емоционалном и социјалном погледу.

„У том периоду неизоставна је и важна укљученост родитеља у васпитање дјеце, као и сарадња породице са предшколском установом кроз партнерски однос. Због тога је од изузтеног значаја за свако дијете да од самог почетка буде укључено у институционално, системско васпитање и образовање првенствено кроз боравак у предшколској установи“, навела је Тривићева.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана