Почиње изградња пута десном обалом Таре

Р. Ђ.
Почиње изградња пута десном обалом Таре

Фоча - Градња пута десном обалом Таре почеће на прољеће, а радови ће коштати милион марака, договорено је јуче на састанку министара спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, саобраћаја и веза РС Неђе Трнинића и трговине и туризма РС Предрага Глухаковића са руководством општине Фоча.

Истакнуто је да ће изградња овог макадамског пута омогућити бржи развој рафтинг туризма јер туристи убудуће неће морати прелазити на црногорску страну Таре да би дошли до полазне тачке за спуст гуменим чамцима.

Глухаковић је истакао да је рафтинг туристички бренд РС, те да ће изградња пута уз Тару омогућити развој туризма.

Шаровић је рекао да ће Савјет министара БиХ подржати овај пројекат уступањем механизације Оружаних снага, али и финансијски, што је предвиђено буџетским планом за идућу годину.

Трнинић је напоменуо да је Влада Републике Српске у овој години уложила 1,5 милиона КМ у проширење критичних дионица на магистралном путу Фоча - Шћепан Поље, те да ће ову неусловну магистралу уврстити у план рада и у наредној години.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да ће пут омогућити бржи развој туризма, јер туристи више неће морати да прелазе на црногорску страну Таре да би стигли до полазне тачке за рафтинг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана