Почео пети Пецка Outdoor фестивал

ГС
Почео пети Пецка Outdoor фестивал

МРКОЊИЋ ГРАд - Почео је пети по реду Пецка Outdoor фестивал, дводневни фестивал активног боравка у природи уз спортске, рекреативне, забавно-едукативне и друге садржаје за све узрасте.

Бициклистичка вожња, пењање на стијенама Пецке, кањонинг Кораном, радионица о самониклом биљу и гљивама, ликовна биоарт радионица, луткарска представа, само су дио богатог профрама.

Фестивал је јуче отворио прослављени ватерполиста Душко Пијетловић, који је родом управо из овог села у општини Мркоњић Град, а који је са репрезентацијом Србије, освојио све што се освојити могло.

- Јесам ја из Београда и Новог Сада и живио сам свуда по свијету, али сам се увијек враћао, и одувијек ми је овдје било најљепше. Одушевљен сам када видим колико један квалитетан човјек као што је  директор Фестивала Боро Марић и сви људи око њега у организацији раде на промоцији Пецке. Овај фестивал је само круна свега онога што чине  већ десетак година ради – казао је Душко Пијетловић.

Боро Марић каже да Пецка има ту неку чаролију да је овдје свима добро-

-А ми се трудимо да то само не реметимо и да људи уживају у њеним благодатима, и чини се да смо у томе успјели – наглашава Марић.

У цијелу причу је од само почетка укључен бањалучки Центар за животну средину. Тихомир Дакић је координатор за бициклизам, и ту је да туристима и посјетиоцима покаже све чари које овај крај нуди. Каже да љубитељи двоточкаша овдје итекако имају шта видјети и доживјети-

- Пецка Outdoor фестивал је манифестација која додатно промовише дестинацију. Прича је то која даје додатни вјетар у леђа, напорима да се од једне запуштене сеоске школе начини једна од најпосјећенијих туристичких дестинација у овом дијелу Крајине - каже Марко Ђуровић координатор за кањонинг.

Посебну чар Пецки даје сајам домаћих производа. На овом сајму можете набавити прозводе домаћих пољопривредних произвођача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана