Почео 23. Камп подмлатка Црвеног крста Српске

Срна
Почео 23. Камп подмлатка Црвеног крста Српске

МОДРИЧА - У Ријечанима Горњим код Модриче вечерас је почео 23. Камп подмлатка Црвеног крста, на коме учествује 50 младих из 23 општинске организације Црвеног крста у Републици Српској.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач рекла је да Црвени крст посебну пажњу поклања младима, али да, нажалост, током претходне године нису интензивно радили са младима због пандемије вируса корона.

“Са побољшањем епидемиолошке ситуације ове године смо поново организовали камп у Ријечаним Гроњим, гдје се традиционално организује обука младих за наставак волонтерског рада у овој организацији”, рекла је Срни Ковачева.

Она је навела да Црвени крст, заједно са Цивилном заштитом, школама и здравственим установама, мора подучавати грађане како да се понашају у кризним ситуацијама и пруже помоћ себи и другима.

Координатор за подмладак и омладину Црвеног крста Републике Српске Ивана Грујић рекла је да ће до недјеље, 25. јула, када је планирано затварање кампа, млади проћи кроз курсне цјелине и упознати се о вриједностима ове организације, пружању прве помоћи, болестима зависности, трговином људима и другим темама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана