Почело Зворничко љето

Срна
Почело Зворничко љето

Зворник - Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је откривањем кулисе са мотивима овог града озваничио почетак седамнаесте традиционалне манифестације "Зворничко љето".

Стевановић је кулису открио са Јовом Лалићем, оснивачем Сликарске радионице "Палета", чији ученици су је и осликали.

Градоначелник је рекао да Зворник заслужује перформанс, какав је данас приређен и у коме су учествовали и најмлађи Зворничани.

"Ове године на другачији начин почињемо манифестацију, пратимо трендове форсирајући наше младе умјетнике, јер ова кулиса је дјело руку наше дјеце, ученика сликарске радионице жПалетаж", навео је Стевановић.

Он је додао да се на овакав начин исказује припадност Зворнику, те да допринос "шарму" и слици града, могу дати сви грађани, свако на свој начин.

Стевановић је навео да традиционалну манифестацију "Зворничко љето" из године у годину прати све већи број Зворничана и посјетилаца.

Он је истакао да се Организациони одбор труди да са мало новца, направи што квалитетнији програм.

"То није лако, али мислим да ће и ове године свако моћи да нађе нешто за себе и да ће наши суграђани и сви који дођу у наш град бити задовољни", рекао је Стевановић.

Градоначелник је оцијенио да је ова манифестација још једна од прилика да се Зворничани друже, да предстојеће љетње вечери проведу поред ријеке на музичким концертима, да присуствују позоришним представама, биоскопским пројекцијама и другим догађајима.

Сликар и педагог Јово Лалић, оснивач "Палете", рекао је да је са отварањем "Зворничког љета" почела и ликовна колонија, у којој ће стварати 12 ученика ове радионице током неколико дана.

"Ми смо са двије године дугом идејом направили ову кулису, гдје ће Зворничани, као и посјетиоци моћи да се фотографишу и понесу једну лијепу успомену из нашег града. Кулиса ће бити и освијетљена тако да ће пружити могућност и ноћног фотографисања", навео је Лалић.

Он је појаснио да су на кулиси нацртани елементи Зворника - Ђурђев град, Дрина, риболов, Андрашева вила, сеоска и радничка породица и, наравно, једна "ријалити звијезда", јер како је рекао, "хтјели или не, живимо у таквом времену".

У наставку првог дана "Зворничког љета 2017", које ће трајати до 8. августа, вечерас ће у Дому омладине бити отворена изложба слика "Ретроспектива" аутора Споменка Ђекића, а у 21.00 час на градској плажи концерт ће одржати Зорица Брунцлик.

Програм "Зворничког љета" биће настављен сутра позоришном представом "Газда Младен" и концертом "Атомског склоништа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана