Почело скијање на стази Пољице, висина снијега 40 центиметара

Срна
Почело скијање на стази Пољице, висина снијега 40 центиметара

Источно Сарајево - У Олимпијском центру „Јахорина“ данас је званично почела сезона скијања, а у функцији су стаза и ски-лифт Пољице, рекла је јутрос Срни портпарол Олимпијског центра Сања Ћеремиџић.

Ћеремиџићева је навела да је механизација на терену и да радници Олимпијског центра улажу максималне напоре да уреде и остале ски-стазе, првенствено стазу Огорјелица.

„Први скијаши полако пристижу. Температура ваздуха је минус три степена, вјетар дува брзином од три метра у секунди, а висина снијега је 40 центиметара“, рекла је Ћеремиџићева.

Она је навела да за прве дане ски-сезоне, па до завршетка манифестације „Ски опенинг“ важи попуст од 70 одсто на полудневне, једнодневне, дводневне и тродневне карте, које ће бити искориштене до 17. децембра.

Радно вријеме скијалишта је од 9.00 до 15.00 часова, а карте се могу купити на ски-каси Пољице и ски-каси у хотелу „Бистрица“.

Директор за технику и ски-стазе у Олимпијском центру „Јахорина“ Бојан Чуповић рекао је јуче Срни да су ратраци за прављење стаза у погону и да су стазе технички обезбијеђене у складу са безбједносним стандардима.

Он је најавио да ће с обзиром на то да се очекује пад темперетуре ваздуха испод четири степена Целзијуса, Олимпијски центар „Јахорина“ покренути систем вјештачког осњежавања и кренуће у прављење вјештачког снијега на стази Прача /Скочине/, која би ускоро требало да буде у функцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана