Почело пуњење језера на Ски-центру “Игришта”

Срна
Почело пуњење језера на Ски-центру “Игришта”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Изградња система водоснабдијевања на Ски-центру “Игришта” код Власенице од седам километара успјешно је завршена и званично је почело пуњење језера капацитета 30.000 метара кубних, саопштено је из Олимпијског центра (ОЦ) “Јахорина”.

Ово означава и завршетак једног од кључних инфраструктурних пројеката на “Игриштима”.

Директор ОЦ “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је да је завршетак пројекта водоснабдијевања значајан тренутак за све, јер је терен изузетно тежак и неприступачан, а цјевовод дуг.

Овај нови систем омогућава несметано снабдијевање водом и обезбјеђује квалитетне услове за све посјетиоце током зиме, додаје се у саопштењу.

Ски-центар “Игришта” сада се снабдијева водом са извора Јадра, што додатно обезбјеђује стабилност и поузданост водоснабдијевања. Ски-центар ће бити потпуно спреман за зиму захваљујући новим инфраструктурним унапређењима.

-Ово је значајан корак напред за Ски-центар „Игришта“ и допринос развоју туризма и зимских спортова у овом подручју. Са пуњењем језера и новим системом водоснабдијевања сигурни смо да ће „Игришта“ постати још привлачнија дестинација за све посјетиоце - додао је Љевнаић.

Овај пројекат има посебан значај за општине Власеницу и Хан Пијесак, Републику Српску и ширу заједницу, јер ће унаприједити туристичку понуду и допринијети развоју локалне економије повећањем броја посјетилаца и стварањем нових радних мјеста.

Из Олимпијског центра “Јахорина” наводе да за Републику Српску овај пројекат представља значајан корак ка јачању њеног туристичког сектора и побољшању инфраструктурне мреже, што је од кључне важности за привлачење инвестиција и побољшање квалитета живота у регији.

-Радови су почели прије неколико година и током изградње смо се суочили са бројним изазовима, укључујући техничке потешкоће и непредвиђене околности. Међутим, захваљујући труду и посвећености нашег тима, успјели смо да превазиђемо све препреке - навео је Љевнаић.

У Ски-центру изграђен је шестосјед дужине 850 метара и капацитета 2.500 посјетилаца, двије стазе и полигон са укупно 4.245 метара дужине, као и систем за вјештачко осњежавање.

Осим зимских активности, Ски-центар “Игришта” се спрема и за љетну сезону, изграђене су нове атракције попут тјубинга, стазе за бициклисте и шетаче, а у оквиру нових објеката гради се управна зграда, ресторан, пратећи објекти, амбуланта и скијашница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана