Почело асфалтирање пута за Манастир Сасе

срна
Foto: срна

СРЕБРЕНИЦА- Почели су радови на уређењу и асфалтирању локалног пута од колоније и Рудника „Сасе“ до истоименог села код Сребренице и Манастира Свете Тројице, а очекује се да ће бити завршени за неколико дана.

Предвиђено је да се асфалтира цијела дионица овог пута, дужине 2.600 метара.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да су средства за асфалтирање овог пута обезбиједили Влада Републике Српске и општина.

Грујичић је навео да је Влада одобрила 200.000 КМ за асфалтирање пута према средњовијековном манастиру у Сасама у оквиру програма помоћи реализацији инвестиција у локалним заједницама у Српској, а да ће недостајућа средства обезбиједити општина из свог програма одржавања и изградње локалних и некатегорисаних путева.

Он је истакао да је Влада одобрила и 265.000 КМ за изградњу и асфалтирање пута до Манастира Покрова Пресвете Богородице у сребреничком селу Карно и да ће радови почети након асфалтирања пута до манастира у Сасама.

Влада Републике Српске издвојила је укупно 27,8 милиона КМ за инвестирање у локалне заједнице широм Српске, с тим да је износ за једну општину ограничен на милион КМ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је раније да је то програм који траје неколико мјесеци и да је био отворен јавни позив за локалне заједнице које су кандидовале своје пројекте.

Он је нагласио да је веома значајно да тај новац не иде у буџете локалних заједница, већ Влада уплаћује средства директно извођачу радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана