Почели радови на путу Требиње-Љубиње

Срна
Почели радови на путу Требиње-Љубиње

Требиње - На магистралном путу Требиње-Љубиње почела је санација критичних тачака, а ова дионица ће у року од годину дана бити пресвучена новим асфалтом, рекао је вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Ненад Нешић.

Према садашњим процјенама, вриједност радова који треба да буду изведени на овој дионици је око десет милиона КМ, али детаљнији подаци биће познати послије њиховог завршетка.


Нешић је најавио да је у плану реконструкција још неких путних праваца у Херцеговини.

Након што што је са директором "Путева Републике Српске" и сарадницима обишао радове у Драчеву, народни посланик из Требиња Лука Петровић захвалио је извођачу радова "Херцеговина-путеви" из Требиња за квалитетан рад дионице која је од великог значаја за грађане Херцеговине.

"Међу нашим приоритетима био је овај пут и обећали смо да ћемо га урадити. Желимо да наши становници имају сигурне путне комуникације, због чега нећемо стати само на овој инвестицији", рекао је Петровић и додао да је пут Љубиње-Столац сљедећи на реду за реконструкцију.

Он је напоменуо да за ову путну комуникацију већ постоји пројектна документација и да је захтјев за радове упућен "Путевима Републике Српске".


"Очекујемо да ће овај пут ући у мрежу путева у Републици Српској за реконструкцију и да ће бити реализован од кредита од 60 милиона евра који ће добити предузеће жПутеви Републике Српскеж", рекао је Петровић.

Он је истакао да је ово предузеће увијек на располагању када је ријеч о реконструкцији путева у Херцеговини.

Лукић је рекао да ће дати пуну подршку и за изградњу главне обилазнице планиране за наредни периоду, као и за завршетак постојеће која није урађена "због неријешених имовинских односа Градске управе".

Радове је обишао народни посланик Илија Таминџија и директор за економско финансијске послове у Електропривреди Републике Српске Благоје Шупић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана