Почела “Приједорска зима”

Срна
Почела “Приједорска зима”

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић отворио је вечерас на малом градском тргу манифестацију “Приједорска зима” која ће, уз богат новогодишњи садржај, трајати до 6. јануара.

Ђаковић је у обраћању суграђанима поручио да у манифестацији, коју чини више различитих програма, има садржаја намијењених старијим Приједорчанима и туристима који бораве у граду током новогодишњих и божићних празника.

“Иако нема снијега надам се да ће суграђанима и гостима бити пријатно и да ће сви уживати онако како треба да буде у ово претпразнично вријеме. Основни циљ манифестације је да се људи одвоје од свакодневице и да се преселе у чаробни свијет маште”, истакао је Ђаковић.

Директор градске Туристичке организације Амира Ганић изјавила је новинарима да је ово покушај да се нешто направи уочи новогодишњих празника и изразила наду да ће мали трг бити добро посјећен, те да ће свако наћи нешто за себе у овој понуди.

“За новогодишњу атмосферу побринули су се приједорски угоститељи и музичари који су вечерас организовали вече вина и тамбурице, а услиједиће вече ракије и народне изворне пјесме, угоститељско вече, те ди-џеј вечери”, каже Ганићева.

Према њеним ријечима, на манифестацији ће бити изложене рукотворине и продаваће се пригодни новогодишњи поклони.

Она је додала ће у оквиру “Новогодишњег трга” бити организовани пригодни програми у којима ће учествовати ученици четири градске основне школе које су приредиле атрактивне наступе чланова школских секција, потом ће услиједити пуштање лампиона, сликање са Дједа Мразом и читање ноговодишњих писама.

Ни ове године неће изостати дочек дјечије Нове године који ће бити организован 30. децембра на малом тргу уз наступ побједника фестивала “Дјеца пјевају хитове - новогодишње караоке” и неизбјежних Фазонка и Дједа Мраза.

Ђаковић ће малишанима честитати Нову 2020. годину и потом подијелити око 500 пакетића.

У новогодишњој ноћи планиран је наступ пјевачице из Београда Мирјане Мирковић, а од 2. јануара биће настављена продаја на малом тргу, са акцентом на бадњаке и украсе за божићну трпезу.

За љубитеље клизања у љетној башти отворено је клизалиште које ће радити до 1. фебруара ако то дозволе временски услови.

Покровитељ манифестације је град Приједор, а организатор градска Туристичка организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана