Почела изградња затвореног базена у Модричи вриједног 2,3 милиона КМ

Срна
Почела изградња затвореног базена у Модричи вриједног 2,3 милиона КМ

МОДРИЧА - У Модричи је данас почела изградња затвореног базена, за чију ће градњу и опремање општина и швајцарска Хуманитарна фондација “Обервалис - дјеца нашег свијета” обезбједити 2.300.000 КМ.

Начелник Модриче Јовица Радуловић рекао је да је општина за изградњу базена обезбиједила грађевинско земљиште, пројектну и грађевинску документацију, а средствима локалног буџета биће финансиран већи дио радова.

“Радови ће бити извођени у двије фазе, од којих прва подразумијева извођење грађевинских радова, укупне вриједности око 1.000.000 КМ, а рок изградње 120 дана”, рекао је новинарима Радуловић.

Он је навео да је завршетак друге фазе, опремање базена, планирано за крај марта 2022. године, када ће базен са пратећим садржајима бити пуштен у употребу.

Радуловић је напоменуо да се базен гради на локацији између Градске дворане и Фудбласког стадиона “Модрича”, у непосредној је близини Дјечијег обданишта, Центра за дјецу са посебним потребама и “Кафетерије”, који су заједничким улагањем Фондације и општине Модрича изграђени 2015. и 2017. године.

Бранко Видић, Модричанин на раду у Швајцарској, који је спона између општине Модрича и Фондације “Обервалис”, рекао је да је из пријатељства са представницима Фондације видио прилику да може да помогне својој локалној заједници.

“Мој добар пријатељ Јозеф Фукс, предсједник Фондације и његови сарадници су након прве посјете Модричи 2015. године одлучили да инвестирају у пројекте који ће користити особама са посебним потребама и другим грађанима Модриче”, рекао је Видић.

Видић је навео да ће у првој фази Фондација обезбиједити 287.000 евра, а могућа је помоћ и у наставку градње базена у наредној години.

Извођач радова је предузеће “Браћа Мићић” из Модриче.

Предвиђени капацитет базена је 120 корисника који би у исто вријеме могли да буду у објекту.

Према подацима општинског Одјељења за урбанизам, укупна корисна површина комплекса базена са свлачионицама, кафићем, радним канцеларијама је 2.400 метара квадратних, док је водена површина оба базена 1.700 метара квадратних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана