Почела градња куће за Фочака Витомира Шкипину

Р. Ђ.
Почела градња куће за Фочака Витомира Шкипину

Фоча - Витомир Шкипина, једини становник Горњег Кремина код Фоче, вишегодишњи живот без струје у шест квадрата оронулог стајског објекта, који дијели са козама, ускоро би могао замијенити новим домом.

Захваљујући добрим људима који нису остали нијеми на Витину животну причу, коначно је почела градња куће за фочанског самотњака.

Добротворној акцији зимус су се одазвали бројни Фочаци, а прикупљено је више од 3.000 марака и грађевински материјал који је довољан за почетак градње новог дома.

- Мислили смо и раније почети изградњу, али с прољећа су биле кише и хладно и нисмо могли извући материјал, али ако бог да, урадићемо кућерак мали, али сасвим довољан. Ту ћу се препородити, само да имам купатило и да се имам гдје огријати мало, зиме су стварно тешке - задовољан је Шкипина.

Да му је помоћ пријеко потребна, прва је препознала парохија устиколинска Српске православне цркве. Људи великог срца и разумијевања повели су акцију прикупљања новца. У међувремену, помоћ је пристигла са разних страна и на разне начине. Неко помаже у новцу, неко у материјалу, грађевинској опреми и машинама,  а има и оних који се радо прихвате мистрије. Међу њима је и зидар Владо Бабић.

- Све што је озидано, ја сам урадио. Свакако бих био код куће па сам схватио да је боље да њему помогнем. Нека урадимо данас два реда, доста је, што год је почело да се прави, то ће бити и завршено - каже Бабић.

У Црквеном одбору парохије устиколинске задовољни су што ће Вито коначно добити услове за живот достојан људског бића и ријешити се мучног преживљавања.

Број жиро рачуна Црквене општине Устиколина у Адико банци на који се може уплатити помоћ је: 5520240001887283, са назнаком: Вито Шкипина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана