Почела друга фаза реконструкције Виле Карађорђевића

Срна
Почела друга фаза реконструкције Виле Карађорђевића

ХАН ПИЈЕСАК - На Хан Пијеску су настављени грађевински радови на другој фази реконструкције Виле Карађорђевића планиране вриједности 1.635.200 КМ без ПДВ-а и биће завршени у наредних шест мјесеци, уколико то временске прилике омогуће, рекла је Срни начелник Одјељења за управљање развојем, привреду, финансије и друштвене дјелатности Наташа Гавриловић.

Она је додала да је извођач радова фирма “Јокић - инвест” из Зворника уведен у посао почетком ове седмице и да друга фаза подразумијева изградњу и покривање објекта.

Према њеним ријечима, у трећој фази предвиђено је постављање фасаде и уградња столарије.

Гавриловићева је подсјетила да је прва фаза реконструкције Виле Карађорђевића завршена прошле грађевинске сезоне и да је вриједност тих радова око 635.000 КМ.

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић рекао је раније Срни да ће реконструкција објекта много значити за становнике ове локалне заједнице, јер се општина налази на транзитном путу који води ка познатим туристиким дестинацијама, Јадранском мору и Јахорини и да је у непосредној близини Ски-центар Игришта.

Он каже да сваки дан прође много туриста, који ће моћи у овом мјесту да одморе, ручају, уживајући на надморској висини од 1.100 метара, на ваздуху богатим озоном и нетакнутим природним љепотама, што је права ријеткост у цијелој Европи.

Према његовим ријечима Љетна резиденција краља Александра Карађорђевића, у народу познат као Вила Карађорђевића, једини краљевски објекат у БиХ, оштећен ратним дешавањима и немаром, након ове реконструкције изгледаће баш онако какав је био 1922. и 1923. године када је отворен на Хан Пијеску.

Додао је да ће бити угоститељски објекат отвореног типа са смјештајем, те студ развоја туризма и привреде на Романијском платоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана