Побједничка ласта са Градског моста за Арсениће традиција

Невена Бунић
Побједничка ласта са Градског моста за Арсениће традиција

Бањалука - Елегантним држањем тијела и правилним покретима у ваздуху Игор Арсенић (21) из Бањалуке извео је јуче најљепшу "бањалучку ласту" у скоковима са Градског моста који су одржани у оквиру манифестације "64. љето на Врбасу".

У најатрактвнијој дисциплини на традиционалној манифестацији од пријављених 25 учесника са моста је скочио 21 храбри такмичар. Друго мјесто је такође освојио Бањалучанин Ђорђе Гајић, док је трећепласирани Александар Алексић из Ужица.

- Осјећај је изванредан. Ово је трећи пут да наступам у скоковима са Градског моста. Много ми је помогла публика која ме подржала, а и дуго сам се спремао за скок вјежбајући на овом мосту - казао је Арсенић који је и лани извео најбољи скок, док је 2012. године био трећи.

Младог скакача очекују скокови са моста у Јајцу и Мостару

- Све "ласте" су тешке за извођење, али бањалучка је посебна - казао је задовољно Арсенић.

Занимљиво је да је скакање са Градског моста постало традиција у породици Арсенић, а његов отац Ненад је био дугогодишња бањалучка "прва ласта". Публика је и јуче имала прилику да види Ненадово умијеће, који је ревијалним скоком отворио такмичење.

Да осим Игора, Ненад има још достојних насљедника, показали су и његови синови Звјездан и седамнаестогодишњи Душан, који је уједно био и најмлађи скакач на такмичењу.

У Туристичкој организацији Бањалука (ТОБЛ) која је заједно са Асоцијацијом за спорт организовала "Љето на Врбасу" кажу да је овај град постао препознатљив по скоковима са моста.

- Сваке године имамо све више учесника у овом такмичењу. Такмичари су дошли из Београда, Ужица, Крагујевца, Јабланице, Мостара, Зенице и Бањалуке - казао је директор ТОБЛ Остоја Барашин.

Котлићијада

Најзанимљивији садржаји у оквиру "Љета на Врбасу"  одржани су јуче, а међу њима је и "котлићијада". Мириси укусне чорбе коју су припремали кулинарски мајстори на плажи код Зеленог моста, привукла је велики број радозналих посјетилаца.

Такмичење у спортском риболову, наступ ронилаца и спасилаца ронилачког клуба "Бук" и трка дајак чамаца,  били су на програму касније поподне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана